Tips

Een nieuwe woning

Over een maand ga ik samenwonen met mijn partner. Er moet nog een hele hoop geregeld worden en daar neem ik jullie in mee. Zo moeten wij nog langs een aantal woonwinkels en daar gepaste meubels zoeken, een vloer uitzoeken en het huis een likje verf geven

Goed gevonden

We zijn momenteel al acht maanden aan het zoeken samen. Dag in dag uit kwam er maar niks online. We hebben ook vaak open huizen bezocht maar er kwam maar niks uit! We gaven de moed bijna op tot dat mijn Oma, ja mijn Oma, iets leuks had gevonden. Het is in de stad waarvan wij denken dat wij daar erg passen namelijk, Dordrecht. Zelf ben ik opgegroeid in Rotterdam en mijn vriend in Papendrecht. Dit vonden wij een mooie tussenweg. De stad heeft ons hart veroverd, omdat wij er vorig jaar elkaar hebben ontmoet op de meest romantische plek, de kroeg. Sindsdien is Dordrecht onze favoriete stad geworden.

Verschillende mening

Mijn partner kan nog wel eens koppig zijn als het gaat om keuzes maken. Zo heeft hij een hele andere smaak dan dat ik heb. Maar we gaan wel samen naar de meubelwinkels. Van tevoren hebben we een moodboard gemaakt, zo dat we makkelijker tot een compromis kunnen komen. Zo kiest hij bijvoorbeeld de eettafel met de stoelen uit en ik het zitgedeelte. De vloer waren we meteen over eens. Het wordt een visgraatvloer. Dit vinden wij allebei enorm mooi. Mijn partner en ik maken er een leuk uitstapje van. Ook moet er worden besloten welke provider wij in huis willen. Hier ging ik mee aan de slag. Het werd vergelijken van internet en uiteindelijk de goedkoopste vinden. We zijn nog erg jong en werken allebei pas net.

Lastiger dan je denkt

Als je dacht dat meubels uitzoeken lastig is, is verf uitzoeken nog lastiger. Er zijn tegenwoordig zo veel kleuren dat het erg lastig is om de juiste kleur te vinden. Gelukkig zijn er nu van die testers die je op de muur kunt uitrollen en je meteen de kleur kan zien. Uiteindelijk heb je vijf strepen op de muur, maar wel de juiste kleur.
We houden allebei erg van een warme ruimte, dus zal er waarschijnlijk gekozen voor crème wit en donkergroen. De bank die ik op het oog heb is namelijk cognac.

Ik krijg al helemaal de kriebels om te beginnen met inrichten. We hebben lang gespaard en gezocht naar het perfecte huisjes voor ons samen. Eindelijk is die gevonden en het avontuur is nog maar net begonnen.