Geen categorie

Het starten van een b2b webshop

Ook in de b2b wereld zien we dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om een webshop te starten. Steeds meer b2b klanten beginnen hun aankoopproces dan ook online, waardoor veel meer aankopen via het internet worden gedaan. Voor veel bedrijven is e-commerce dan ook niet meer weg te denken. Echter zien we nog steeds dat veel b2b shops geen webshop hebben. Voor deze bedrijven hebben wij een aantal starttips op een rijtje gezet.

Doel

Wanneer je een webshop gaat starten is het belangrijk dat je een duidelijk doel formuleert voor jouw webshop. Er zijn verschillende doelen die je kan hebben, denk hierbij aan het verhogen van de omzet of een verbeterde service voor jouw klanten. Aan de hand van deze doelen kun jij een webshop inrichten en kan jij een goede e-commerce strategie opzetten.

Behoeften van je klant

Om succesvol te worden online is het belangrijk dat je alle wensen en behoeften van jouw klant weet. De informatie die je verzamelt kan je helpen in het optimaliseren van je strategie. Zo heeft de salesafdeling kennis nodig van het inkoopproces om een goed verkooppraatje te kunnen doen. De inzichten van je klanten zijn dus erg belangrijk.

Verdiep je in platforms en software

Wanneer je een b2b webshop wilt maken is het belangrijk dat je de juiste platforms en software gebruikt. Je wilt natuurlijk dat de webshop schaalbaar is voor wanneer je als bedrijf zijnde groeit. Ook wil je dat de software gebruiksvriendelijk is voor zowel de klanten als het personeel. Het is dus enorm belangrijk om je te verdiepen in dit onderwerp. Wil je hier meer informatie over? Neem dan zeker een kijkje op www.propellor.eu.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *