Hoe kom ik hoger in Google

hoger in google

Hoe kom ik hoger in Google met mijn website, is een vraag die je jezelf al vaak hebt gesteld als je in het bezit van een webshop of andere website bent. Met help van SEO kan het. SEO staat voor zoekmachine optimalisatie en is het actief verbeteren van je website. Het verbeteren van je website gaat niet van een dag op de ander. Je zult hier veel tijd in moeten steken. In deze blog licht ik toe wat je allemaal kunt doen om je website te verbeteren.

Zoekwoorden

Zoekwoorden zijn belangrijk bij het verbeteren van je website. Je wilt op de juiste keywords ranken. Focus je op de verkeerde keywords, kan het gebeuren dat de verkeerde mensen jouw website vinden. Dit, bijvoorbeeld, omdat zij niet naar jouw product op zoek zijn en je website meteen weer verlaten. Om dit te voorkomen, moet je een keyword onderzoek maken om zo het juiste keyword te vinden. Ook moet je zeker gaan dat mensen dit keyword gebruiken. Het zoekvolume is hier belangrijk. Je wilt niet op een keyword focussen dat maar 2 bezoekers per maand naar je site brengt. Verder is het belangrijk om te zien wat je concurrenten doen. Sommige keywords hebben meer concurrentie dan andere. Het is dus moeilijker om voor deze keywords hoog in Google te staan.

Headers

De header, of titel van je pagina is ook belangrijk voor SEO. Probeer het belangrijkste zoekwoord in je titel te plaatsen en verbeter vervolgens op dat keyword. Voor elke pagina kun je de focus op een ander keyword zetten om zo met die site op dat keyword te scoren. Bij het schrijven van teksten voor een site is het belangrijk dat je Google voldoende informatie geeft. Schrijf dus per site rond 300 woorden. Het is wel belangrijk dat je tekst kwaliteit heeft en niet alleen hoeveelheid. Als je wel langere teksten schrijft, gebruik dan voldoende alinea’s en subtitels om de tekst mooi en overzichtelijk te houden. Zoekmachines houden namelijk van structuur.

Professionele website laten maken

Het is natuurlijk veel werk om je website te verbeteren, en vaak heb je veel andere taken op je agenda. Hier kun je gemakkelijk professionele website designers inschakelen die je website verbeteren. Zo heb je meer tijd voor jouw taken, en weet je dat je een mooie verbeterde site krijgt.