Wat is en hoe werkt het internet of all things?

Je hebt misschien wel eens van de afkorting IoT gehoord. Het staat voor internet of all things en het komt steeds meer terug. Nu weet niet iedereen wat het is en wat het inhoud. Daarnaast komt het wel steeds meer terug en daarom is het misschien ook handig dat mensen er over kunnen lezen. Niet alleen bedrijven maken namelijk gebruik van IoT, maar misschien ook bij jou thuis wordt er gebruik van gemaakt. Het is dan ook niet dat je nu met de vraag zit. Hoe werkt het internet of all things?

Hoe?

Het internet of all things is erg uitgebreid en wordt steeds groter. Daarom is het handig als je er mee over begint te weten. Hierdoor kan jij het misschien bij jou thuis wel toepassen of binnen je bedrijf. De vraag hoe werkt internet of all things is niet zo gek? Het wordt ook wel slimme apparaten genoemd. Dit zijn Tv’s, webcams, printers of zelfs koelkasten die zijn verbonden met het internet. Hierdoor kun jij ze bedienen vanaf een afstand en hoef je er niet voor in huis te zijn. Ook bij bedrijven kan dit erg handig zijn. Je kan bijvoorbeeld de printer er mee bedienen of beeldschermen, maar ook je netwerkopslag. 

Risico

Als je de vraag hebt hoe werkt internet of all things? Dan ken je waarschijnlijk niet de risico’s wanneer je gebruik gaat maken van IoT loop je een aantal risico’s. Wanneer je het thuis gebruikt zal het niet zo erg zijn, maar als bedrijf zijnde moet je wel opletten. Je loopt namelijk een groter risico voor cybercriminelen. Doordat je altijd verbonden bent met het internet kunnen criminelen makkelijker hacken en je netwerken binnen dringen. Nu zal dat niet direct het geval zijn, maar zorg ervoor dat alles goed beveiligd is en maak het ze niet te makkelijk om binnen te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *