Geen categorie

Wat kun je met data science?

Voor veel is een beroep kiezen iets wat een langdurig en moeilijk proces is met beslissingen die je goed moet overwegen. Om het proces wellicht iets te kunnen verlichten zal ik hier uitleggen wat Data science nou precies inhoudt en wat je er later mee kan.

De IT sector is zeer goede sector qua baanmogelijkheden later en voor technische aangelegde mensen dus ook zeker een zeer goede optie voor studie richtingen.

Het vak

Met de studie zal je het interdisciplinair wetenschappelijk vak van data science leren, waar je een richting van data analisten op kan gaan. In het tijdperk waar data meer waard is dan olie is het een belangrijk onderdeel van de maatschappij. De truc is dan ook om waarde te hechten aan de data die rond zweeft. Het doel van data te kunnen gebruiken is om eventuele voorspellingen te kunnen maken als bedrijf, hier zijn ze dan ook bereid om veel geld voor neer te leggen.

Met het idee dat kennis en informatie uit gaat maken of jij als bedrijf succesvol wordt zijn dit soort banen er in overvloed.

Consultancy

Natuurlijk kun je binnen de data industrie veel kanten op en zal IT consultancy dan ook een optie zijn die je tegen gaat komen. Hier kun jij met de informatie je gewonnen hebt uit de data verder advies kunnen gaan geven. Misschien vind je wel de perfecte strategie voor het bedrijf in kwestie en zo kun jij er voor zorgen dat je een succesverhaal creëert. Met passie en liefde voor je vak kom je ver vergeet dat niet!